Zespół
Jacek Bury

Fundator

Przedsiębiorca, przez 27 lat tworzy jedną z największych firm na Lubelszczyźnie. Zaangażowany w budowanie klimatu dla ludzi przedsiębiorczych. Propagator nowoczesnej edukacji dzieci i młodzieży. Za swoją prace uhonorowany między innymi wyróżnieniami Młodzieżowej Rady Miasta i Stowarzyszenia KoLiber. Radny Sejmiku Województwa Lubelskiego VI kadencji. Aktywnie wspiera sportowców i ludzi potrzebujących.
Podróżnik i trekker wysokogórski, miłośnik tenisa ziemnego.

Urszula Bury

Prezes Zarządu Fundacji

Pochodzi z zamojszczyzny, ukończyła prawo na UMCS oraz psychologię na WSEI w Lublinie. Zaangażowana w edukację dzieci i młodzieży, członek zarządu Educo BSH, spółki prowadzącej znane w Lublinie szkoły: Gimnazjum i Liceum Sobieskiego, Podstawówkę Chrobrego, Żłobek i Przedszkola Króla Maciusia.
Prywatnie żona oraz mama kilkuletniego synka.
Pasjonuje się literaturą, polityką i socjologią.

Bartłomiej Gutek

Wiceprezes Zarządu Fundacji

Z wykształcenia politolog. Ukończył także studia podyplomowe na kierunkach: zarządzanie w administracji i samorządzie terytorialnym oraz public relations i komunikacja społeczna w WSPiA w Lublinie. Członek Polskiego Towarzystwa Nauk Politycznych. Animator i menadżer kultury, wydawca, producent. Przez wiele lat prywatny przedsiębiorca, właściciel Agencji Artystycznej GutMusic. Pracował również u boku Jerzego Owsiaka w Fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Grywa na gitarze, uwielbia fotografować i jeździć na rowerze. Relaksuje się przy dobrej muzyce i literaturze.